Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu’nun annesi Servet Soylu’nun cenaze törenine katıldı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesi Servet Soylu’nun Gaziosmanpaşa Merkez Camisi’ndeki cenaze törenine katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiye gelişinde İçişleri Bakanı Soylu’ya taziyelerini bildirdi.Cenaze namazının ardından cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın bizleri. Sevgili Habibinin Livaü’l hamd ismiyle müsemma sancağı altında toplanmayı nasip eylesin” duasında bulundu.“Servet annemiz, şu anda bu millete, bu memlekete, bu vatana hizmet eden bir evladı da yetiştirmiş olmanın bahtiyarlığı, mutluluğu içerisinde” diyen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Zira sevgili Peygamberimizin hadis-i şerifinde de buyurduğu gibi insanlar ölür, ondan sonra hayırlı bir evlat, yaptığı bu dünyadaki hizmetler onun için hep kalıcıdır ve bu hizmetler devam ettiği sürece de onlarla hayırla yâd edilirler, anılırlar. Şimdi Servet annemiz de hem böyle bir evlat, evlatlar yetiştirmiş olmanın inanıyorum ki bahtiyarlığı, güzelliği içinde hakka yürüdü, yürüyor. Hep birlikte şu anda onun cenaze namazında biz de diyoruz ki ya Rab bizleri sevgili Habibinin Livaü’l hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluştur, bir araya getir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhume Soylu için Fatiha da okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin ardından merhume Soylu’nun tabutuna bir süre omuz verdi.