Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Hekimbaşı Millet Bahçesi resmî açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.Ümraniye Hekimbaşı Millet Bahçesi’nin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ümraniye’ye 490 bin metrekare büyüklüğe sahip iki millet bahçesi sözü vermiştik. Bugün hizmete açtığımız Hekimbaşı Millet Bahçemiz, inşallah, Ümraniye’mizin sembol mekânlarından biri hâline gelecektir. Millet kıraathanesi, seyir terası, bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor sahaları, piknik alanı, meyve-sebze bahçeleri ve diğer pek çok özelliğiyle burası, her yaştan insanımıza hitap etmektedir” dedi.

Hekimbaşı Millet Bahçesi’nin yanı başındaki otoyoldan kaynaklanabilecek gürültü kirliliğini önlemek için 5 bin 737 metrekare gürültü bariyeriyle donatıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ümraniye’ye kazandıracağımız diğer eserimiz Osman Gazi Korusu Millet Bahçesi’yle ilgili çalışmalarımızı da kesintisiz sürdürüyoruz. Bu iklim dostu yeşil dönüşüm projesinin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızı, kurumlarımızı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’U, KÜRESEL BİR MERKEZ HÂLİNE GETİRMEYİ BAŞARDIK”

Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti İstanbul’a sürekli yeni eserler, hizmetler ve yatırımlar kazandırmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “İlk olarak 1995’teki belediye başkanlığımızla çıktığımız İstanbul’a hizmet yolculuğumuzu, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak da sürdürdük. Ecdat yadigârı, medeniyetler beşiği, dünyanın gözdesi bu Şehr-i İstanbul’u hak ettiği yere getirmek için attığımız her adımın izlerini beraberce takip ediyoruz. Etrafı gecekondularla kuşatılmış, yolları çamur deryası, ulaşımı felç, suyu akmayan, kokudan Haliç’in yanına yaklaşılmayan, görüntüsü sefil, insanı mutsuz İstanbul’u, hamdolsun, küresel bir merkez hâline getirmeyi başardık.”

Şimdi de 2053 vizyonlarının ilk hedefi olarak ilan ettikleri Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda İstanbul’u, içinde yaşayanların hayat kalitesini yükseltecek hizmetlerle tanıştırmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin dört bir yanında inşa etmeyi planladığımız millet bahçeleri projelerimizin önemli bir kısmını İstanbul’da hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar 81 ilimizde 66 milyon metrekare alana sahip 404 millet bahçesini projelendirdik. Bunlardan 111’ini tamamlayarak hizmete sunduk. Hedefimiz, 2023 yılında 404 millet bahçesinin tamamını da bitirmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış için gittiği Ümraniye Millet Bahçesi'nde gençlerle basketbol oynadı.Cuma namazını Ümraniye'deki Hacı Nusret Yıldırım Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan ayrılırken kendisine sevgi gösterisinde bulunan öğrencilerin eğitim gördüğü Saray Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.Ziyaretin ardından açılışı yapılacak Ümraniye Millet Bahçesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada basketbol maçı oynayan gençleri görünce yanlarına gitti. Bir süre gençlerle basketbol oynayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.