Hamitler Şehitliğinde çelenklerinin sunulması ile başlayan törenler, saygı duruşu, saygı atışının ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehitliklerin ziyaret edilerek karanfil bırakılması ile sürdü.

Hamitler Şehitliğinin ardından Pınarbaşı Şehitliğine geçildi, Şehitlik Defterinin imzalanması, Şehitliklerin ziyaret edilmesi ve karanfillerin bırakılmasını müteakip Vali Canbolat Mihraplı Dernekler Yerleşkesinde Şehit Yakınları ve Gazilerimiz ile bir araya geldi.

Çanakkale savaşlarında Bursa İlinden verilen 4092 Şehidin hatırasını yaşatmak adına, Bursa Büyükşehir Belediyesince Mudanya Balabancık Köyü’nde oluşturulan hatıra ormanında dikilen fidanların ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile eş zamanlı olarak Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde” Vali Canbolat hak sahiplerine madalyalarını takdim etti.  

UNESCO Tarihi Miras Alanı’nda Çanakkale Deniz Zaferi’nin canlandırıldığı tiyatro gösterisinin izlenmesi ile törenler sona erdi.Törenlere; Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şehit aileleri ve gazilerimiz katıldı.