Yenişehir’in Kirazlıyayla köyünde yapılmak istenen maden tesisi ve atık barajına direnen kadınları makamında kabul eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu haklı davanın sonuna kadar yanındayız” dedi.

İYİ Parti Bursa Teşkilatlarının sürecin başından itibaren Kirazlıyayla mücadelesinin yanında ve bizzat içinde olduğunu takip ettiğini vurgulayan Akşener, “Bundan böyle de bütün gücümüzle sizlerle birlikteyiz” şeklinde konuştu.

MAKAMINDA KABUL ETTİ

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde kurulmak istenen kurşun, çinko, bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajına yönelik direniş artarak devam ediyor.

Kirazlıyaylalı kadınların öncülüğünde, konu ile ilgili sürdürülen mücadeleye İYİ Parti Bursa Teşkilatları da başından itibaren yoğun destek veriyor.

Bu kapsamda, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel ve beraberindeki heyet, Kirazlıyaylalı kadınlarla birlikte Genel Başkan Meral Akşener’i makamında ziyaret etti.

İYİ Parti Bursa Teşkilatlarının, mücadele sürecinin başından bu yana her zaman köylünün yanında olduğunu memnuniyetle takip ettiğine işaret Genel Başkan Meral Akşener, doğanın korunması çabasındaki hassasiyeti takdirle karşıladığını vurguladı.

“TAKDİRLE TAKİP EDİYORUM”

Köylünün huzuru ve geleceğe bırakılacak güzel mirasın korunmasının her şeyin önünde olduğuna değinen Meral Akşener, “Bunun için bize düşen ne varsa, yapılacak olan tüm çalışmaların destekçisi olacağız. Konuyu büyük bir hassasiyetle takip ediyorum, etmeye de devam edeceğim.

Kadınlarımızın öncülüğünde yürütülen bu haklı davaya partimizin tüm kademeleriyle birlikte her zaman destek vereceğiz.

Gerek milletin kürsüsünden seslenerek, gerekse yapılacak basın açıklamalarında konuyu gündemde tutarak, sonuç alıncaya kadar mücadelenin içinde olacağız” dedi.

Ziyaretten oldukça memnun kaldığını ifade eden Kirazlıyaylalı kadınlar da Akşener’e desteğinden ötürü teşekkür ederek, kendisinden aldıkları güçle mücadelelerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel’in de mücadele sürecine ilişkin görüşlerini paylaştıkları ziyarette;  İYİ Parti GİK Üyesi Müberra Çakır ile Bursa İl Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı Yusuf Özgan da hazır bulundu.