Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Gülbahçe Polis Karakolu’nun yerine inşa ettiği dinlenme parkını hizmete açtı. Vatandaşların talebi üzerine parka, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden mahalle sakinlerinden Yasin Taşçı’nın ismi verildi. 

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Gülbahçe Polis Karakolu’nu yıkan Osmangazi Belediyesi, elde edilen 600 metrekarelik alana park inşa etti. Mahallenin yoğun kent dokusundan sıyrılıp daha yaşanabilir ve daha modern bir görünüme kavuşması için inşa edilen dinlenme parkı, içerisindeki yeşil alan ve oturma grupları ile mahalleye nefes aldırırken, vatandaşların da bir araya gelmesine imkan sağladı.

Gülbahçe sakinlerinin talebi üzerine dinlenme parkına, mahalleli tarafından çok sevilen ve yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek henüz 45 yaşındayken 2018 yılında hayatını kaybeden mahalle sakinlerinden Yasin Taşçı’nın ismi verildi. Parkın açılışı da Yasin Taşçı’nın doğum günü olan 10 Kasım tarihinde hizmete açıldı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen açılış öncesinde Yasin Taşçı için mevlit okundu. 

“BÜTÇEMİZİN TEK KURUŞUNU ÇARÇUR ETMİYORUZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi’nde hizmetler yağmur gibi. 136 mahallenin hangisine gitseniz yaptığımız hizmetleri görürsünüz. Bütçemizi en etkin ve en verimli şekilde kullanarak çalışmalar yapıyoruz. Aldığımız vergilerin tek kuruşunu bile çarçur etmeden vatandaşlarımıza hizmet olarak sunuyoruz. Park yaptığımız bu alanda Gülbahçe Polis Karakolu yer alıyordu. Depreme dayanıksız olduğu için geçtiğimiz yıllarda boşaltıldı. Osmangazi Belediyesi olarak Küçükbalıklı Mahallemizde Türkiye’nin en modern polis merkezini inşa ettik ve Gülbahçe Polis Merkezi’nin oraya taşınmasını sağladık. Takas yolu ile belediyemizin bünyesine kattığımız bu araziyi de vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda park yaptık” dedi. 

“RAHMETLİNİN NE KADAR ÇOK SEVİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Parka ismi verilen Yasin Taşçı’yı da rahmetle anan Başkan Dündar, “Geçtiğimiz hafta meclis toplantısında, mahallenin ileri gelenlerinin bu parka genç yaşta kaybettiğimiz Yasin Taşçı’nın adının verilmesi yönünde talepleri oldu. Bu teklif mecliste kabul edildi ve parkımıza Yasin Taşçı’nın ismini verdik. Akşam saatlerinde, soğuk bir havada bu kadar kalabalığın açılışta yer alması rahmetlinin ne kadar çok sevildiğini gösteriyor. Bu kalabalık aynı zamanda mahalleli olmanın ve mahalleye sahip çıkmanın en güzel örneği. O yüzden sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Yasin Taşçı kardeşimizin Allah mekanını cennet eylesin. Geride kalanlara Allah sabır versin” diye konuştu. 

“ATAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ”

Açılışta, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmetle anan Başkan Dündar, “Bugün 10 Kasım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılı. Atamızı da rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. 2023, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olacak. Dünyanın dört bir tarafından ülkemize gelen emperyalist güçlerin milletimizi bu topraklardan atmak ve tarihten silmek için yaptıkları işgale karşı, Atatürk’ün önderliğinde dillere destan bir direniş ortaya koyduk ve Cumhuriyet’i kurduk. Aradan geçen yıllarda cumhuriyetimiz daha da güçlendi. Bizler birliğimizi ve dirliğimizi ortaya koyarak Türkiye’yi dünyanın en güzel ülkesi haline getirmek için çalışıyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı. 

Gülbahçe Mahallesi Muhtarı Bayram Saygılı ve mahalle sakinleri de hem park hem de mahallelerine yaptıkları diğer hizmetler için Başkan Dündar’a teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Yasin Taşçı Dinlenme Parkı okunan dualar eşliğinde hizmete açıldı.