Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde nefes kesen bir "Kış Kampı" düzenledi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü, fırtına ve tipinin eksik olmadığı çetin coğrafyada PÖH ekipleri, hem operasyon hem de arama-kurtarma konularında uzmanlaştı.

Doğayla Mücadele: İglo ve Kar Mağaralarında 3 Gün

15 gün süren yoğun eğitim maratonunda özel kahramanlar, sadece modern teçhizatla değil, doğanın sunduğu imkânlarla da hayatta kalmayı deneyimledi.

  • Barınma: Üç gün boyunca kar altında kendi inşa ettikleri iglo evler, kar mağaraları ve tilki kovuklarında konaklayan polisler, dondurucu soğuğa meydan okudu.

  • Mobilite: Kar ve tipi altında hızla intikal edebilmek için profesyonel kayak eğitimi alan ekipler, en dik yamaçlarda operasyon kabiliyetlerini pekiştirdi.

Gerçekçi Senaryolar: Teleferikte Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

Eğitimler sadece çatışma odaklı değil, her türlü afet ve kaza senaryosuna hazırlık üzerine kuruldu.

  • Çığ Tahliyesi: Çığ riski tespiti, güvenli bölgeye geçiş ve çığ altında kalan kazazedeye hızlı müdahale yöntemleri uygulamalı olarak çalışıldı.

    Osmangazi’de İlk İftarda Gönüller Birleşti
    Osmangazi’de İlk İftarda Gönüller Birleşti
    İçeriği Görüntüle
  • Yüksek İrtifa Kurtarma: Senaryo gereği teleferikte mahsur kalan vatandaşların, özel teknik ekipmanlarla güvenli bir şekilde yere indirilmesi sağlandı.

"Hedefimiz Her Koşulda Güvenli Müdahale"

Eğitimlerde görevli bir Özel Harekat Polisi, personelin teknik ekipman olsa da olmasa da doğada hayatta kalma becerisi kazandığını belirterek; "Meteorolojik verileri okumaktan çığ altında ilk yardıma kadar her aşamayı çalışıyoruz. Hedefimiz, her koşulda gözünü kırpmadan müdahale edebilecek donanımlı personel yetiştirmektir" ifadelerini kullandı.