Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi Partisinin Ankara'nın Yenimahalle ilçe teşkilatı açılışında konuştu, Kahraman Ordumuz'la ve Güvenlik güçlerimizle ne kadar gurur duysak azdır ama bunlara yeni bir ordumuz eklendi. Sağlık Ordumuz hepsinden Allah razı olsun, Dünyanın emsal bir mücadelisini verdik müthiş bir sağlık alt yapımız var bu Anavatan Partisi iktidarlar dönemlerindede Bu iktidar döneminde'de ciddi yatırımlar yapıldı, ama destansı bir mücadeleyi sağlıkçılarımız yaptı. Kendi çocuklarını öksüz bırakarak bizleri yaşatmak için mücadale ettiller hepsinin bu emeklerine müteşekkürüm tabi bunun getirdiği ekonomik zorluklarımız var ekonomik sıkıntılar bunlarıda el birliği yaparak atlatıcağız.

Suriyede ciddi hatalar yaptık geçmişte şimdi doğruları yapıyoruz, Doğu Akdenizde bir varlık mücadelesi yapıyoruz Libya'la yapılan antlaşmalarla Akdeniz'deki tüm oyunları bozduk bu doğru yapıldı. Bugün Mısarla diplomatik ilşkilerin açılmasıda doğru bir adımdır. Suriyedeki iç savaşıda bitiricez.Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için vazgecilmezdir, ama dikkatinizi çekerim ,arkadaşlar oyun büyük Pandemi sürecinden sonra ilk kez Iraka il defa ziyarete giden Papa biz ziyarete gitti bu masumane bir ziyaret değil ,Türkiye öyle veya böyle kuşatılmak isteniyor işte bu  Papanın ziyaretin sonrasında Türkiyenin aleyhine haritalar çıkıyor biz gecmişte bu haritaların yapanlarının sonunu sapıtırdık Papada dahil kim bizim vatanımız için devletimiz için oyunlar biçerse onlarıda sonuda sapıtırız.

Sevgili arkadaşlarım oyun büyük öyle veya böyle siyaseti içerden ve dışarıdan dizayen etmek istiyorlar özellikle televizyonlara bakıyorum, kamoyu anket firmaları var neye göre anket yapıyorlar belli değil ?  paraya veren düdüğü çalıyor işte bugün seçim olsa kime oy veririsin diye soruyorlar. Anavatan Partisi seçime katılıyor onu sormuyorlar, Bu Küreselcilerin Türk siyasetini şekillendirmeye çalışan belirli bir üst akıl var bunları Mit'e yapılan operasyonlardan başlayan15 Temmuz'a kadar süren süreçte bunların gerçek yüzlerini gördük Şimdi tekrar yeni oyunlar kurgulanıyor işte bu oyunda içinde Anavatan Partisi var biz siyasette işte tüm oyunları biz bozucaz. Küresel sahiplerinin ve yerli işbirlikçilerini tüm oyunu Anavatan Partisi olarak biz  bozucaz.

Anavatan Partisi Olarak Özal ruhu dediğimiz 1983 ruhu dediğimiz Hoş görüye dayalı uzlaşıya dayalı çağı yakalayan bilgiye fen'e erişmeye çalışan büyük Türkiye'yi Anavatan Partisi kadroları bunu yapacaktır,Aynı Özal'ın 1983 de yaşadığı zorlukları bizde şimdi yaşıyoruz arkadaşlar rahmetli Özal'da Ankarada Kennedy caddesinde küçük bir daireden bu hareketi başlatmıştır. Bizde mütavaze bütçemizle biz sahiplerinin sesi olmak istemiyoruz bizde istesek parayı da imkanıda buluruz ama biz birilerin adamı olmak istemiyoruz. Siyaseti dizayn etmek isteyenlerin maşası  olmak istemiyoruz.Ülkemiz için  her türlü olumlu icratIn destekçisi olucaz. Türkiye karşı yapılan kirli her türlü sinsi planlarında karşısında olucaz.Anavatan Partisi 20 mayıs 1983'de  Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve arkadaşları tarafından kurulmuş öldürülene kadar 10 Yıl'da  bu Ülkeye çağ atlatmış partidir.